WANDELEN MET DE HOND

Over het algemeen bewegen hondenbezitters meer dan mensen die geen hond bezitten. Heb je wel eens aan je hond gedacht als sportmaatje? Niet alleen jouw gezondheid, maar ook die van je hond verbetert wanneer jullie samen gaan wandelen. Neem altijd voldoende water mee, zeker als je wandelt in een periode van droogte. Er zijn diverse drinkflessen voor honden te koop.

Het is leuk om samen met je hond geleidelijk naar een doel toe te werken, waarbij je het tempo en de duur van de wandeling geleidelijk opvoert. Zorg dat je een vaste routine aanhoudt. Regelmaat is belangrijk voor je hond en vormt een extra stok achter de deur voor jezelf. Bij honden kan regelmatig wandelen de kans op gedragsproblemen verkleinen.

Tegenwoordig zitten we veel en komen we niet aan onze dagelijkse beweging. Om hier iets aan te doen, kun je gaan wandelen. Dit kun je overal doen, op elk moment van de dag. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar stevige wandelschoenen, goede sokken en wat creativiteit. Een wandeling is letterlijk iedere keer anders, zorg voor een omgeving met schone lucht.

Wandelen is één van de meest effectieve manieren om te bewegen. Wandelen levert veel voordelen op voor je gezondheid en je lichaamsgewicht. Maak van wandelen een prioriteit, het verbetert je algemene gezondheid en zorgt voor minder bezoeken aan de huisarts.

Wandelen rekent af met depressies, maar ook met stress, slapeloosheid en angsten. Het heeft een enorm positief effect op je humeur. Tijdens het wandelen maak je serotonine aan, het gelukshormoon. Serotonine wordt aangemaakt wanneer je in beweging bent en mooie dingen aanschouwt. De combinatie van natuur en beweging zijn in deze gevallen ideaal.

Gerelateerde artikelen: