Een deel van mijn persoonlijke verhaal heb je waarschijnlijk al gelezen op de homepagina. Hier lees je nog meer over mij, mijn motivatie, mijn zoektocht naar een gezonder leven, opleidingen die ik heb gevolgd en ook over mijn persoonlijke situatie.

Motivatie

Als mensen toch eens wisten wat er allemaal in onze voeding wordt gestopt. Schadelijke stoffen krijgen een vaag E-nummer of ze worden met een moeilijke term op de verpakking beschreven. Ook word je als consument voor de gek gehouden met ‘Ik kies bewust’ en andere misleidende termen. Ik wil iedereen op een eerlijke manier adviseren in gezonde voeding.

Overgewicht vormt de basis van vele welvaartsziekten, klachten en ongemakken. Ik wil dat afvallen gemakkelijker wordt, zodat je een fitter, gezonder en leuker leven hebt. Je kunt suikervrij eten voor het verliezen van gewicht, om een bewuste keuze te maken in de supermarkt, maar ook voor een algehele gezondheidsverbetering. Door het volgen van een gezond eetpatroon beland je minder vaak met klachten bij de huisarts.

Kinderen

Dat ongezonde voeding allergieën en gedragsproblemen kan veroorzaken is niet bij iedereen bekend. Iets wat ik persoonlijk heb ondervonden. Mijn dochter heeft een achterstand in haar ontwikkeling. Nadat wij het hele medische circuit hebben bewandeld, blijkt dat ze kerngezond is, super fijn! Uiteraard is haar achterstand met deze uitkomst niet opgelost. Via het pad van de alternatieve geneeskunde kwamen wij erachter dat voeding een heel belangrijk onderdeel is. En ook voor mijn zoon is voeding essentieel: hij is gevoelig voor allergieën. Je begrijpt: mijn kinderen hebben een grote rol gespeeld om mij in gezonde voeding te verdiepen.

Persoonlijke zoektocht

Door een verkeerde medische ingreep ben ik in het totaal 30 kilo aangekomen. Mijn hormoonhuishouding was volledig uit balans en mijn lichaam was zichzelf van binnenuit aan het vergiftigen. Een hersteloperatie hielp niet om de kilo’s weer kwijt te raken. Ik heb alle mogelijke methodes en technieken doorlopen om mijn lichaam te herstellen. Dit heeft in het totaal 7 jaar gekost. De sleutel tot succes (naast de juiste mindset, sport en ontspanning): stoppen met suikers en snelle koolhydraten in combinatie met de juiste supplementen. Zo ben ik gecontroleerd gaan afvallen naar een gezond gewicht.

Wetenschap, ervaring & opleidingen

Mijn suikervrije adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken, in combinatie met meer dan 5 jaar praktijkervaring. De adviezen zijn uitgebreid getest en ik blijf ze verder ontwikkelen op basis van nieuwe onderzoeken en inzichten. Het is mijn passie en mijn doel om te blijven leren, zoeken en ontdekken. Met mijn suikervrij programma heb ik inmiddels al vele mensen geholpen (in de praktijk en online).

De theoretische kennis heb ik opgedaan via:

  • De opleiding Sugarchallenge.

  • De opleiding Juvo 4C Coaching.

  • De opleiding Innerwave Detoxen.

  • Online cursussen en webinars.

  • Masterclasses en trainingen.

  • (Wetenschappelijke) boeken.